Nedelja
30. April
ob 11.00
Bevkov trg - Nova Gorica

MOZETIČ GYPSY SWING 4 (Slovenija)

David Mozetič, saksofon
Blaž Pahor, klavir
Marko Čepak Maki, kitara
Roberto Franceschini, bas


Ob Mednarodnem dnevu jazza so se združili štirje izredni jazz glasbeniki v Gypsy swing kvartetu. Njihov program obsega tako jazz standarde kot avtorske skladbe. 

Vodja zasedbe, saksofonist, skladatelj in aranžer David Mozetič je doštudiral saksofon na Koroškem konservatoriju za glasbo v Celovcu v razredu pri priznanem saksofonistu Michaelu Erianu. Aktivno sodeluje z različnimi zasedbami, od manjših jazz ansamblov pa vse do big bandov (Big Band Nova, Big Band Gverillaz, Big Band Cerknica). 

Tudi pianist Blaž Pahor je aranžer in skladatelj. Redno dirigira Big bandu Nova iz Gorice. Sodeloval je z mnogimi znanimi jazz glasbeniki (npr. Ratko Divjak). Njegova vsestranskost pa ga je popeljala tudi v sodelovanja z glasbeniki drugih zvrsti, kot so Vlado Kreslin, Tinkara Kovač, Martina Martensson in drugi. 

Kitarist Marko Čepak Maki je magistriral iz jazza na Državnem konservatoriju Giuseppe Tartini v Trstu. Redno sodeluje tako s slovenskimi (Artbeaters, Swingatan, GveriLLaz Big Band) kot mednarodnimi zasedbami (The H.O.T., Ragtime jazz Band, Marko Čepak triom in kvartetom). Z znanim lutnjarjem Luko Zaleteljem pa sta sooblikovala eno Zaleteljevih najboljših po meri narejenih kitar.

Goriški basist in skladatelj Roberto Franceschini se je v svoji jazzovski karieri pojavljal na odmevnih festivalih in televizijskih koncertih v živo od RAI 3 pa do Exit festivala v Novem Sadu. Poleg igranja nanje pa instrumente tudi profesionalno izdeluje.


Glasbeniki bodo nastop izvedli ob 11.00 in 15.00 uri.


Vstop prost.


V sodelovanju z:


Pod pokroviteljstvom:

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio