Četrtek
26. Avgust
ob 21.45
Novi trg - Ljubljana

P’JAYS

Tomaž Gajšt, trobenta
Matej Kužel, altovski saksofon
Lenart Krečič, tenorski saksofon
Mark Žakelj, električna kitara
Blaž Avsenik, klaviature
Jošt Lampret, bas kitara
Žiga Kožar, bobni


P’jays so svobodomiselna, širokogledna in predvsem izredno energična glasbena zasedba, ki stremi k stilski neobremenjenosti in čim bolj prostemu izražanju. Fantje preigravajo fuzijo jazza, funka in fusiona, ki se napaja tako pri legendarnih Weather Report kot pri aktualnih Snarky Puppy. Spretnosti klasično in jazzovsko izobraženih glasbenikov se odražajo v izčiščenih kompozicijah, svežemu pristopu, zlasti pa neomajnemu raziskovanju. Eklektičnost in izjemna ritmičnost benda vas bosta pustili odprtih ust ali pa zazibali v plesni korak.

Slovenska glasbena skupina P’jays je skozi leta zrasla v sedem članov, začenši z le nekaj prijatelji, ki so v prostem času raziskovali svet improvizirane glasbe in skupaj “jammali”. Skupina se je izoblikovala med 2017 in 2019, ko je dosegla končno obliko. Vsi člani so končali izobraževanje iz klasične ali jazz glasbe na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, nato pa nadaljevali s šolanjem na glasbenih akademijah v Ljubljani, Gradcu, na Dunaju, v Helsinkih idr.


Koncert je za obiskovalce brezplačen. 

Skladno s spremembami Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom se predstav lahko udeležijo le osebe s potrdilom o: prebolelem covidu-19 (P), cepljenju (C) ali negativnem rezultatu testa, ki ne sme biti starejši od 48 ur (T). Vstop na prizorišče je mogoč le s predložitvijo dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT. Dokazila niso potrebna za mlajše od 15 let, ki se prireditve udeležijo z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio