Petek
30. Avgust
ob 22.00
Noči v stari Ljubljani
Novi trg - Ljubljana

SuRealistas (Argentina, Italija)

Jeremías Cornejo, vokal, kitara, ukulele
Agustín Cornejo, vokal, kitara
Tommaso Iacoviello, trobenta
Joaquín Cornejo, vokal, klavir, tolkala
Gianni Valenti, tenor saksofon, tolkala
Matteo Bonti, bas kitara, vokal
Pietro Borsò, bobni
Simone Padovani, tolkala 


Glasbeniki se v avtorskih pesmih (in latino ritmih) sprehajajo skozi nostalgijo tanga in flamenka, jazzovska razpoloženja, »realizem« italijanskega juga (od koder izvirajo njihovi predniki) in strastno plesnost latinskoameriškega sveta.


Kaj se zgodi, ko si osem glasbenikov – iz Argentine, Toskane in s Sicilije – deli skupne sanje? SuRealistas svoj sen tudi živijo, z ustvarjanjem izvirnih pesmi, ki jih izvajajo ob tradicionalnih latinoameriških popevkah, z glasbo, v kateri se karibski ritmi in afrokubanski clave prepletajo s slengom Buenos Airesa in cumbia vibes (neo)folkom. Skupino SuRealistas – vznemirljivo, zabavno, romantično, presenetljivo – je preprosto treba slišati in videti.

Njihov prvi album je izšel leta 2016, v sezoni 2017/2018 pa so glasbeniki nastopali kot rezidenčni bend v Pisi (Exwide Club). Poleti leta 2018 so imeli veliko evropsko turnejo po Italiji, Franciji, Švici, Belgiji, Nizozemski in Nemčiji. Pred kratkim so izdali drugi album, ohranjajoč svojo nalezljivo energičnost, tako značilno za njihove udarne nastope.

Stran skupine


Vstop prost.

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio