Petek
05. Maj
ob 14.00
BTC in
Stari trg - Ljubljana

UNESCO SVETOVNI DAN JAZZA


30. april je UNESCO Svetovni dan jazza, ki ga obeležujejo v več kot 190 državah. Temu dogodku se je letos pridružil tudi Imago Sloveniae. V sodelovanju z UNESCO mladinsko platformo Društva ZN za Slovenijo bomo z majhnim zamikom, 5. maja pripravili tri koncerte. Na Street food marketu – Jug Tržnice BTC City, bo ob 14.00 nastopil Nikola Matošič trio, zvečer, ob 20.00 pa se bosta na Starem trgu predstavili zasedbi Luka Matić Trio in Jadranka Juras Jazz Kvintet.

 

Svetovni dan jazza je UNESCO na pobudo legendarnega jazz skladatelja Herbieja Hancocka razglasil na generalni skupščini leta 2011. Naslednje leto pa ga je na svoj koledar dodala še Organizacija združenih narodov.

 

UNESCO prepoznava jazz glasbo kot sredstvo svobode izražanja in dialoga med kulturami, kot sinonim za spoštovanje človekovih pravic ter dostojanstvo žensk in moških, ne glede na njihovo poreklo.

 

Vstop na koncerte je prost!


Petek, 5. 5. 2017

14.00 – 16.00, Jug Tržnice BTC

NIKOLA MATOŠIČ TRIO
Maki Čepak, kitara
Cene Resnik, saksofon
Nikola Matošić, kontrabas


20.00 – 23.00, Stari trg, Ljubljana

LUKA MATIĆ TRIO
Luka Matić, bobni
Rebeka Zajc, klavir
Luka Dobnikar, kontrabas

JADRANKA JURAS JAZZ KVINTET
Jadranka Juras, vokal
Lenart Krečič, saksofon
Milan Stanisavljević, klavir
Nikola Matošić, kontrabas
Jože Cesar, bobni

* V primeru slabega vremena bo koncert Luka Matić Tria in Jazz kvinteta Jadranke Juras v Rdeči dvorani kavarne Slamič. Obvezna rezervacija sedežev na vstopnice@slamic.si ali 01/433 82 33unesco-jazz-pasica


© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio