Četrtek
25. April
ob 20.00
Kulturni dom - Nova Gorica

ZLATKO KAUČIČ KOMBO A, B, C IN D

Zlatko Kaučič, glasba in povezovanje

Kombo A, B, C in gostje:
Elsa Martin
, glas
Jure Boršič, saksofoni in klarinet
Eduardo Raon
, harfa
Jan Jarni
, električna kitara
Anton Lorenzutti, električna kitara
Timi Vremec
, bas kitara
Jošt Drašler, kontrabas
Urban Kušar
, Žiga Ipavec, Marko Lasič, Vid Drašler, Tomi Novak, Robi Erzetič, Gal Furlan, tolkala

Kombo D:
Anton Lorenzutti, električna kitara
Aleš Valentinčič
, električna kitara
Timi Vremec, bas kitara
Aljaž Pekeč, bobni
Marino Krapež, bobni

Izjemno cenjeni slovenski tolkalec Zlatko Kaučič je znan po številnih albumih in zasedbah, v katerih je igral s svetovno znanimi glasbeniki, kot so Steve Lacy, Alexander Balanescu, Evan Parker, Peter Brötzmann, Paul Bley, Kenny Wheeler, Paul McCandless idr. Prejemnik nagrade Prešernovega sklada leta 2011 je tekom kariere posnel več deset odlično sprejetih albumov, vpetih v svobodomiselno jazzovsko improvizacijo. Kaučič je znan tudi po svoji glasbeni šoli, v kateri se je kalila vrsta vidnih slovenskih glasbenikov, za svoje mentorsko delo pa je prejel tudi nagrado JSKD za življenjsko delo.

Ob praznovanju 20. obletnice kulturno-umetniškega društva ZVOČNI IZVIRI je Kaučič kot njegov umetniški vodja pripravil poseben album, OBJEMI, ki kot najnovejši v nizu izdaj Kaučičevih zasedb oz. KOMBOV skupaj spleta različne vidike njegovega dolgoletnega dela. Na desetem albumu so združeni člani  formacij KOMBO A, B, C in gostje, ki se podajo na razširjena glasbena polja interplaya, koloristike in zvočnega ujemanja med improvizacijo in melodijo, pri tem pa predstavijo refleksijo časa, v katerem živimo. KOMBO D (mlajša šolska sekcija) bo predstavil novo izdani album Slavje v času grenkobe.

O MEDNARODNEM DNEVU JAZZA:

30. april je bil na generalni skupščini UNESCA leta 2011 na pobudo legendarnega jazzovskega skladatelja Herbieja Hancocka priznan kot Mednarodni dan jazza, leta 2012 pa ga je na svoj koledar dodala še Organizacija združenih narodov. Danes ga obeležujemo v več kot 190 državah.

UNESCO prepoznava jazz glasbo kot sredstvo svobode izražanja in dialoga med kulturami, kot sinonim za spoštovanje človekovih pravic ter dostojanstvo žensk in moških, ne glede na njihovo poreklo.

Več o Mednarodnem dnevu jazza si lahko preberete tukaj.


Vstopnina: 10 €, 7 € – znižana cena za člane društva Zvočni izviri, abonente, upokojence, študente in dijake, povezava


V sodelovanju z:

 

 

Pod pokroviteljstvom:

© IMAGO SLOVENIAE 2024. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio