01. 09. 2020

USPEŠEN ZAKLJUČEK POLETJA IMAGO 2020

Z 32. Mednarodnim festivalom Noči v stari Ljubljani smo uspešno zaključili poletno koncertno sezono 2020, ki je kljub izrednim razmeram navduševala s pestrim dogajanjem. Izjemen obisk vseh koncertov in velika medijska podpora potrjujeta kakovost in uveljavljenost projekta Imago Sloveniae. Pri organizaciji smo upoštevali predpisane ukrepe in omejitve za zajezitev širjenja koronavirusa, zaradi česar pa so prizorišča postala bistveno premajhna. Veliko kulture željnih obiskovalcev je ostalo pred vrati prizorišč, ki so bila hitro polna, kar kaže veliko družbeno potrebo po tovrstnih kulturnih dogodkih.

Pomembno je, da se ne glede na situacijo kulturno dogajanje odvija naprej in da se glasbenim umetnikom zagotovi možnost koncertiranja. Z letošnjim programom smo tako podprli predvsem izjemne domače glasbenike, ki še posebej potrebujejo podporo v tem za kulturo izjemno težkem obdobju. S programom smo obeležili pomembni obletnici rojstev Ludwiga van Beethovna in Huga Wolfa. Posebno pozornost smo namenili nekaterim najboljšim mladim umetnikom, gostili pa smo tudi nekaj eminentnih tujih glasbeniških sestavov.

Brezplačni koncerti vrhunskih glasbenikov so obogatili poletno kulturno ponudbo in v teh negotovih časih ljudem ponudili varno zavetje umetnosti, ki predstavlja eno zadnjih zatočišč lepote in miru.

V okviru naših mednarodnih festivalov in koncertnih ciklov Poletje v stari Ljubljani, Mladi talenti, Jazz oder in Noči v stari Ljubljani smo tako zabeležili:

  • 45 kulturnih dogodkov
  • 240 glasbenikov iz 17 držav
  • 10 prizorišč po Sloveniji
  • več kot 13.000 obiskovalcev
  • Mednarodni večdisciplinarni simpozij
  • 5 posnetih koncertov (Radio Slovenija – program ARS)


Že 32. leto kot nevladna in neprofitna organizacija skrbimo za brezplačno dostopne kulturne dogodke na visoki ravni. Zaradi slabe podpore z javnimi sredstvi, smo se primorani financirati predvsem s strani sponzorjev in donatorjev, kar pa postaja čedalje težje. Tako smo bili letos primorani število kulturnih dogodkov že občutno zmanjšati.

Še vedno velja, da lahko del dohodnine namenite za podporo organizaciji naših prireditev (obrazec si naložite TUKAJ), zelo pa bomo veseli tudi vaših prostovoljnih prispevkov in donacij z direktno donacijo na naš račun pri NLB:

Ustanova Imago Sloveniae
Gornji trg 16
1000 Ljubljana
IBAN: SI56  0205 1025 4910 271
Namen: donacija (ali prostovoljni prispevek)
Sklic (referenca): SI00 ali SI99

V letošnjem letu se obetajo še decembrski koncerti v okviru Zime v stari Ljubljani. Prijazno vabljeni k spremljanju naše spletne strani ter seveda obisku naših kulturnih prireditev!

© IMAGO SLOVENIAE 2023. Vse pravice pridržane
Izdelava spletne strani: Pozitiven Design, Oblikovanje: LUKS Studio